THONET

WEDNESDAY 1 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
DDB Singapore, Singapore, Singapore 
Friday 28 Oct 2011
 
When space meets art 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

02/12/11 Jango, Chicago
Very inspiring for an Ad Agency. Not pretentious. The designers has captured the spirit of working culture in the agency through planning and interconnecting spaces.
 

Award Entry

BBFL creates a work space for designers 

As one of the world’s leading advertising agency, DDB have found a new home at Pico Creative Center in Singapore occupying 2 floors of 1000 sq m each. BBFL were appointed as the architects to understand, interpret and create a workspace that embodies DDB’s dynamic working culture.

The design process began with observing the designers at DDB work as a diverse group which involves a high level of discussion, debate and intervention sessions amongst each team with a common goal of achieving a creative solution for their clients. Group discussion activity was crucial for the team where workspace becomes a social network area rather than a confined individual space. The design process has allowed us to create a bridge between two disciplines which played a huge role in the concept development of the entire DDB environment creating a conspicuous identity.

The workspace concept that revolves around DDB’s office wasn’t just about its corporate colours or even the branding of its company but creating a collective space that leans towards the culture of the people in DDB itself. This lead us to create spaces in which improves and promotes inter-connectivity between creative individuals. To enhance this notion, spaces within the work environment weren’t crafted out with walls or any form of concealed demarcation, compositing to an open office setting. Territories are divided and screened by discussion and collaborative areas within the office.

The aim was to enhance the current culture and to encourage a more lively work space, which will ultimately provide a better work flow. The workspaces are designed as long communal tables supporting an open office environment. The architects designed spaces that allow these communal areas to be part of the workspace. Discussion bars are dispersed within team work areas. Even libraries and the staff pantry spanning across both floors were used as collaborative spaces for discussions.

Conference rooms were meant to be flexible and open where staff would frequently occupy for internal presentations and brain-storming sessions. Gym-like staggered benches were introduced for audiences to participate in these sessions. Arrival lobbies on the other floors were treated with interactive projection of the collection of works that inspired DDB and a source of expression for the staff.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
BBFL Pte Ltd
www.bbfldesign.com

Latest Jobs in Singapore

Senior Associate - Rail Architect

Architectural Designers

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site