WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Skynet, Logo Square, The Polytechnic University of Hong Kong, Hong Kong

Thursday 30 Jun 2011
 

A contrasting design

 
BARRIE HO Architecture Interiors Ltd. 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

Barrie Ho create a public space on university campus to contrast with the other buildings 

Significance of the siting located at the heart of the PolyU campus, the Logo Square performs as the central point of numerous campus activities for both students and teaching staff.

This project engages the architects work into a second dialogue with the works of Zaha Hadid Architects, in this case the Innovation Tower. The design philosophy core to the whole PolyU campus has been quite consistently of red brick modules. While ZHA's Innovation Tower "blends in" with the existing campus "by contrast" with its fluid form, the Skynet, closest at 50m from the Tower, deliberately takes an orthogonal and angular form in a variety of sizes to contrast with their provocative blend-in strategy.

Skynet takes on 2 metaphors. The form of the Skynet takes the metaphor of an organic tree, with the structural supports branching out to support the glass canopy in an organic geometric order. Also because of this environmental suggestion, the glass canopy is conceived as the sky. Glass of different hues of blue is used, creating a Skynet that is almost invisible.

Key Facts

Status onsite
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
BARRIE HO Architecture Interiors Ltd
www.barrieho.com

More projects by this architect

Utilisation of leftover space underneath Flyover for HK Federation of Women T.S. Kwok Service Centre

Conservation and restoration of pre-war Bungalows

Headquarters for HKCAAVQ

HKFYG Jockey Club

The Mercer @ Mercer Street

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site