WAD 2014

THURSDAY 18 SEPTEMBER 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Gyeonggi-do Jeongok Museum of Prehistory, Geonggi-do, South Korea 
Thursday 19 May 2011
 
Digging into the Past 
 
All ideas, images, drawings and text property of M Chalasani and MADe 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

MADe's Museum of Prehistory creates a subterranean experience 

Located very close to an archeological dig, the site is a large basalt deposit where the museum is designed from the bottom up. Gyeonggi-do Jeongok Museum of Prehistory is embedded into the contour lines of the landscape, and sinks deep into the earth and, metaphorically, into the history of the site. The project size is 3,821 sq m.

The ceremonial open-air path is the primary generator of function and experience along which the museum is defined. At the primal point, it detaches from the terrain, rises up over the surface appearing to float in the air, defying gravity. Furthermore, it forms a system of panoramic signposts facing the archeological plateau. Traversing different combinations of routes, the world of prehistoric existence can be explored in different modes and levels.

Navigation through the museum is key: visitors experience changing volume and light patterns as they climb upwards, ultimately seeing a panorama of barren yet potent spread of landscape at the summit. Ceremonial navigation through space is a recurring theme, perhaps because it emulates the designer's journey from conception to realization. The process of design is repeated in the progression through the built space. The gorge or the bottom is the starting point of the journey and the other spaces are experienced through a sequence of suspended stairs and platforms as it expands into the horizon.

The caves of the exhibit make a labyrinth that unfolds like a story at every turn. Through the recessed interspaces connecting different blocks one can view the stratified past, to experience a museum within a museum. The journey to the history thorough the translucent prism of the present will connect the visitor to what existed before, and also allow the appreciation of material, space and time.

Key Facts

Status Concept design
Value 0(m€)
MADe
www.studiomade.org

More projects by this architect

Central Mosque of Prishtina

Discovering Spontaneity

MADe

Urban Paradox

MADe

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site