WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Walled monk's cell, Chonburi, Thailand

Thursday 07 Apr 2011
 

The new meaning of 'Wall Street'

 
Kyai Nuichan 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

13/04/11 amit, singapore
wonderful project.

peace exudes thru these photos.
love the contrast of the ochure robes against the cement plaster and the dark wood.
would love to catch a flight and visit this place for a weekend retreat, if i know where the place is!
 

Editorial

Walled community for practicing Buddhist monks in Thailand recognises religious values harmonised with nature 


Bangkok-based architect Suriya Umpansiriratana has completed a walled community of cells, classrooms and meditation spaces for Buddhist monks in Chonburi, Thailand and explains the design thus:

A large wall shields the monks’ quarters from the clamour of the road, creates privacy and serves as a landmark for the temple. This wall remains open to the view downhill towards the ocean, and encloses an outdoor courtyard for the monks’ daily activities.

Two large water tanks holding 6000litres are placed inside the tight bend in the wall created by the hairpin turn. Here they gather rainwater from the roof. Since this is the top of the site, no pumps are required to supply the monks’ daily activities, showers and toilets.

Grey water continues downhill to feed creepers planted along the base of the wall by the road. These will gradually grow up over the wall, further shielding the monks’ cells from noise and dust, and softening the weight of the wall. The slope, the wall and the rain – everything is brought together in a cycle.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
walllasia.,ltd
www.isuriya.com,
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site