WAN Awards

FRIDAY 19 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Single family house, Varna, Bulgaria

Wednesday 16 Mar 2011
 

Slanted home in a woodland setting

 
dizarh 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Triple level family residence in Priboy looks to blend seamlessly with natural habitat 


The villa is located in the Priboy resort near Varna, Bulgaria and is designed to correspond with the surrounded rich woodland vegetation. The building is designed with two above ground floors and one underground floor with smaller units of area.

The day zone is found on the first floor and the night zone with two bedrooms occupies the second floor. An interesting accent of the plan design is the double height of the living area and the fireplace hanging in the centre of this area.

The erection of part of the villa above the ground and the thick stone parts of the building create a feeling of heaviness and protection. The interior made of glass and wood communicates with the forest. A roof with a negative slope maintains a balance of the volumes.

Key Facts

Status onsite
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Dizarh
www.dizarh.com

More projects by this architect

Center for the Promotion of Science

Dizarh Architectural Studio

International Business Center and Intercontinental Hotel

Museum of the Second World War

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site