THONET

SATURDAY 1 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
House Kern, Villigen, Switzerland 
Friday 02 Nov 2007
 
The compact cube 
 
Photography: Reinhard Zimmermann, Adliswil 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

stoosarchitekten design and completes House Kern in Switzerland 

The house Kern can be seen from a very long distance away. This fact initiated the idea of making a building that gives a sequence of different design-looks depending on from how far away one looks at it. Seen at long distance a house is merely a precise volume, a cube; approaching nearer, the dark-bright openings show; they get recognizable as windows and as loggias; coming closer slight-yellow concrete framings of the windows and green glass balustrades appear; the fair faced concrete walls show their casting structure. A central generous open stair case room connects the 3 storeys; and yet each of the 3 storeys has an own room concept : the entrance hall leads immediately to the first floor, offering a long distance view out to where one comes from. This floor has 4 cabinet sleeping rooms. The highest floor has an open plan and views in three directions. Living room, loggia, dining area, kitchen and housekeeping room flow into each other.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Stoosarchitekten
www.stoosarchitekten.ch

More projects by this architect

The Trigon House

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site