THONET

TUESDAY 21 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Christian Residence, Surabaya, Indonesia 
Thursday 30 Dec 2010
 
Peace & privacy 
 
Genius Loci Pte Ltd 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

Genius Loci completes a 'resort-residence' in Surabaya 

In Surabaya, not letting your neighbours know if you are in your living room watching TV is everything. Privacy is an important consideration for houses of such nature. Just like the imperial palaces in China, the facade puts on a bold front, but once inside the grandeur is re-interpreted into digestible and experience-filled spaces. Given the status of the client, the impression of the facade was important,but gone were the traditional rules of having massive structural members such as as pillars and driveways. This design language of this house was really conceived from inside out.

The space and how it works forms the facade. Whist privacy was important and the elevation of the main living spaces has to be placed at a higher-than-road level, the forms developed in this house are a re-creation of interlaced lanterns. Contrasting screens of metal and stone gave varied texture to the massing. Once on the inside, the space defragments itself into enlightening spaces, with the master living quarters separated from the back of the house by a link bridge. The living room was purposefully set back to create a light and air well to facilitate cross-ventilation. As such, the owner finds himself surrounded by the natural greenery from each side of the house - an oasis, one might call it. The spaces are positioned nicely so that each experience is complete and the internal views of the house set no boundaries.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Genius Loci Pte Ltd

More projects by this architect

Pinisi House

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site