WAD 2014

WEDNESDAY 3 SEPTEMBER 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Montebleu, Singapore, Singapore 
Thursday 30 Dec 2010
 
The highpoint of Novena 
 
AXIS 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

AXIS revitalises Singapore's Minbu Road with luxury high-rise 

Located in the surroundings of old buildings, this apartment development on an island site injects new life to the vicinity. With a site area of 5,390 sq m, this development consists of a 34-storey apartment block and a multi-storey car park. There are 151 units of apartments of various sizes and three penthouses with roof terraces. Overlooking a small green park across the road, most apartments have a ‘south-east’ facing. Units at higher floors enjoy a panoramic city view stretching as far as Marina South.

A large parapet glass balcony maximises the view from the living and dining area. The large balcony also acts as a shelter from rain and the tropical heat. All bedrooms are provided with bay window and the layout of the unit ensures that each bedroom enjoys plenty of daylight, cross ventilation, views and privacy. The pool deck at the 5th storey is generously spacious with extensive recreation facilities such as a 30m lap pool, children pool, gym, steam room, function room, BBQ pits and childrens' playground amidst lush landscaping, lawn and water features.

Communal spaces with extensive landscaping, water features and timber decking are located at the 14th-storey sky terrace. To optimise the site, the main building is planned to front Mandalay Road and designed to the maximum allowable height to house the 151 units of apartments. Thus achieving a more open space at the centre for the pool deck and the recreation facilities above the multi-storey car park. The vehicular entrance is centrally located for easy access. Each unit has generous use of full-height glass sliding doors and windows. The slim cantilevered slab for the parapet glass balconies at each floor expresses the lightness and timeless quality of the modern contemporary architecture. The multi-storey car park is clad with a grey perforated aluminium screen for admission of light and ventilation.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
AXIS Architects Planners Pte Ltd

More projects by this architect

The Residences @ W Singapore Sentosa Cove

The Oceanfront @ Sentosa Cove

Latest Jobs in Singapore

Senior Associate - Rail Architect

Architectural Designers

 
Vola
ECOWAN