WAN Awards

SATURDAY 20 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

KEPCO Headquarters, Naju, South Korea

Friday 29 Oct 2010
 

Bringing power to the people

 
Haeahn Architecture + H Associates 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

KEPCO Headquarters' green energy park educates the public about the green energy life cycle 

In 2009, the Korea Electric Power Corporation (KEPCO) held a competition for its new headquarters to be built in a city near Naju, South Korea. The project includes nearly 120,000 sq m of office and public exhibition space, for which the company mandated an ambitious program of sustainability objectives. The company emphasised creating an innovative and creative workplace, as part of a vision to create a new landmark for an energy company in the 21st century.

The site strategies in the project challenge the clearly segregated tower / podium / landscape hierarchy which dominates the current office complex typology. The design inverts the normative scheme to create a polycentric, campus-like organisation with dispersed volumes and lively public promenades. The plan opens up in the center of the site, creating a vibrant and open civic space from which one can access all of the public facilities. These strategies help to ensure that the typical boundaries between the public and institutional realms are dissolved, to create an atmosphere of synergy and exchange.

In addition to more common sustainable strategies which are incorporated in the overall campus design - including PV panels, wind turbines, geothermal heat exchangers, and water retention & purification facilities - the central tower also features an innovative circulating atrium. The atrium serves a programmatic function - connecting workers between floors with express connections, while also serving as a 'breathing spine' for the building, supplying fresh air via stack ventilation, in addition to natural daylight. These strategies directly contribute to a socially vibrant and physically comfortable, refreshing workspace.

By demonstrating sustainable strategies in an open and architecturally responsive manner, the project serves a new public role as a Green Energy Theme Park, in order to serve as a catalyst in provoking a new public awareness about green energy and sustainable practices.

Key Facts

Status Concept design
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Haeahn Architecture + H Associates
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site