WAD 2014

THURSDAY 21 AUGUST 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Lysaker Park, Oslo, Norway 
Friday 29 Oct 2010
 
Inside the lines, outside the box 
 
images © Olav Hegge, Fotovisjon 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

LINK signatur AS completes transformation of an outdated building 

Lysaker Park is an exemplary transformation of an outdated building mass into an architectural gem along the E18. The implementation of the exterior and interior spaces combined with the clients core values of having healthy surroundings with natural and sustainable materials, has created a very attractive work environment. With Lysaker Park, the client has shown the real-estate industry that it is possible to create exemplary architecture within the very strict Scandinavian environmental standards.

The building's location and immediate connection to the highway running through Oslo presented challenges relating to noise and highway pollution. The colt facades are the first of its kind in Norway, and has been installed to give the employees the best possible light, air, and noise-reduced conditions.

The building houses approximately 1,500 employees from a Norwegian bank and insurance company. All workstations are situated in a completely open plan environment, allowing a greater flow of information and communication between the different divisions. Lysaker Park has a wide range of facilities to accommodate the workers; a restaurant, two cafés, a shop, a gallery and state of the art sports facilities.

To live up to the expectations of the name 'Lysaker Park', the client put aside substantial funds to create a green lung at the back of the building. The garden holds a large wooden deck in the environmentally friendly material 'Kebony', a fishpond, and a natural arena set for outdoor arrangements. It also has connection to the restaurant, so the staff can enjoy a nice sunny lunch in the summertime.

The whole scenery is carefully put together by architects, interior architects and landscapers to get the blissful and natural environment the client wanted to give to the area. The building can now live up to its name and introduces a park facility and office building that is not only open to the employees but also to the public.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
LINK arkitektur AS
www.link-signatur.no

More projects by this architect

Vaagen and Sandnes Culture Academy

Nordahl Grieg Highschool

Kirkeparken High School

 
Vola
ECOWAN