WAD 2014

TUESDAY 29 JULY 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Dijkmeijer House, Aarle-Rixtel, Netherlands 
Sunday 07 Oct 2007
 
New opportunity 
 
UArchitects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

UArchitects renovate and enlarge an existing house in the Netherlands 

The front of the existing house, situated at the street, has been left intact in order to maintain its historical character. The private house was built up by small rooms with limited daylight and there was no view from the living room into the long extended back-garden. The restrictions have been reviewed and another kind of spatiality and tactility has been introduced. The extension creates direct connections and a new experience between the existing entrance and the back-garden. The spatiality has been thought out from the inside and it connects the existing house and the extension. The materialization and the play of colors have been organized in such a way that this continuity is perceptible in the interior by means of different sight lines, openings, connections as well as the treatment of the surfaces. The stairs and the built-in cupboards are made of the same material as the connecting stairs on the border of the existing house and the new extension.

Key Facts

Status Onsite
Value 0(m€)
UArchitects
www.uarchitects.com

More projects by this architect

Juvenile Living Centre

Juvenile Detention Pavilion

De Maasberg

 
ECOWAN