WAD 2014

WEDNESDAY 30 JULY 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
China-Singapore masterplan, Suzhou, China 
Friday 30 Jul 2010
 
Promising start for LEO A DALY in Beijing 
 
Suzhou Commercial Office Towers 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

LEO A DALY’s most recent China office in Beijing has first major win with masterplan design competition in Suzhou 

International architecture, planning, engineering, interior design and program management firm LEO A DALY has won the design competition for master plan and architecture design of two key areas of the China-Singapore Ecological Sci-Tech City in Suzhou, China. The project is the first significant win for LEO A DALY’s most recent China office in Beijing, in collaboration with its Washington, D.C. office.

Located in the northern part of Suzhou Industrial Zone, the China-Singapore Ecological Sci-Tech City is a new demonstration city involving a mix of sci-tech, manufacturing, residential and business developments. LEO A DALY’s winning design is comprised of two commercial towers and associated landscaping located on two plots in the core of the city, referred to as areas B3-05 and B3-06, with a combined size of 34,565 sq m. The two commercial office towers are located at the site of a uniquely landscaped lake. At 100m tall, the building on plot B3-05 is a landmark structure and will be the district’s tallest building. Complementing this tower is the nearby office tower on plot B3-06 at a height of 80m.

The stand alone building lobbies include multi-story spaces that can be used as reception, exhibition, gathering, and product publication space. The independent business suites in the building podiums increase the value of leasable space at lower levels. The design of the two new towers is complementary to other recently completed buildings in the city, while their curved facades provide a distinctive architectural identity to pose as an inviting gesture to pedestrians walking to the landscaped lake.

Once completed, users will experience a green environment with a landscaped courtyard, green roofs on the podium level, a green sky atrium, and lake side gardens. Other sustainable features include a ground source heat pump system (geothermal) to reduce energy consumption, operable exterior shading devices to minimise solar heat gain, modular green wall system to improve indoor air quality, grey water system to cut water consumption and solar water heaters to provide hot water for part of the buildings.

Key Facts

Status Concept design
Value 0(m€)
Leo A Daly / LAN + Page

More projects by this architect

General Services Administration Regional Field Office

 
Vola
ECOWAN