WAN Awards

MONDAY 22 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Parag Shah's Residence, Surat, India

Wednesday 26 Sep 2007
 

Revert to nature: The traditional way

 
This Image belongs to M/S MATHAROO ASSOCIATES. Should not be used without prior permission. 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Warding off the undesirable outside, the house opens out to nature, within and without! 

Located in the industrial city of Surat; with its recent history of plague, riots, earthquake and floods, and presently dealing with uncontrollably booming economy; the irregular site lines generate a skewed box in concrete as if to ward off all externally disturbing forces.

Nature-trapping volumes along with the ‘SITE’ induced angles and the ‘USE’ derived materials; intimate wood clad bedrooms, chic travertine-clad formal living and rugged rough red sandstone courtyard, results in an ever-changing chimera witnessed by the family.

All grid lines converge into lone tree in the central courtyard acting as the navel - the cosmic axis of energy concentrations!

Where means are no more a constraint and cities offering only the undesirables, can there still be a revert to nature; the traditional way?

Key Facts

Status Onsite
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Matharoo Associates
www.matharooassociates.com

More projects by this architect

Residence for Ashok Patel at Ahmedabad

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site