WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Green Tomorrow, Yongin, South Korea

Wednesday 14 Apr 2010
 

Here now, green tomorrow

 
Samoo Architects & Engineers 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

25/04/10 eco-ufanisi, dsm
Its a good design, and would like to understan more on the technical know how of the achivements stated. I would like further to understand the running cost and the maintanance cost of the facility with the repect to the use.
 

Eco-friendly residential complex designed to achieve zero energy consumption 

Green Tomorrow is formed of two buildings - Zero Energy House (ZEH), a single-story house of 423 sq m and PR Pavilion, a double-story office building of 298 sq m. The ZEH is designed to house family of 4 and claims to achieve zero energy consumption.

The design process for low and zero carbon buildings begins by first assessing the local situation and design benchmark, and then proposing an appropriate target that is feasible for the local context (climate, materials, availability of renewable sources etc.). This project, designed by SAMOO in collaboration with ARUP Hong Kong, demonstrates all above sustainable and environmentally friendly aspects through being the first zero energy residential building in Korea as well as the first LEED Platinum project in Korea. Recently, GREEN TOMORROW won the Green Leadership Award in the Residential Architecture in the BCI Green Design Award 2010 competition.

The main concept of this project is to adopt the sustainable design techniques into a traditional Korean architecture, promoting public awareness on energy saving and proposing a prototype of a green urban housing unit that accommodates a living space best suited for Korean climate and lifestyle. Architecturally, the primary intention is to step away from the building’s self-perfection approach and allow the building to communicate with the exterior space in order to follow the layout of the traditional Korean architecture. In the Zero Energy House (ZEH), the energy efficient and simplistic approach to spatial configuration is provided as the corridor becomes referential dividing line between the two zones of north and south. The south of the corridor is designed for regularly occupied spaces, which are living room and bedroom, whereas the North of the corridor is considered for temporarily used spaces.

On the far east side of the building lies the Korean Room, which resembles a traditional Korean summer pavilion, which is normally located near a lake as an independent entity in full openness. This traditional Korean architecture attempts to provide an eco-friendly space. The gallery space of this Korean room acts as a buffer space for energy savings and, therefore, double skinned facet is installed. The interior environment of the building is designed to raise the comfort level by using the optimal amount of heat, light, and air.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Samoo Architects & Engineers
www.samoo.com

More projects by this architect

Myanmar Yangon Hotel

IBS Headquarters Phase I

Yesan Government Complex

Korea East-West Power Headquarters

Home & Shopping HQ Building

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site