WAD 2014

THURSDAY 18 SEPTEMBER 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Les Aventuriers, Kanagawa Prefecture, Japan 
Friday 12 Mar 2010
 
Back to nature 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Shun Hirayama complete residential home at one with nature 

The basic layout of the Les Aventuriers project consists of four living spaces, specifically designed to make the most of the surrounding rural landscape; a kitchen and dining space in view of the approach road, a living space with extensive viewpoints, bedrooms at positions facing towards the scenic landscape and a bathroom partially open to the elements.

The individual volumes were converted to wooden masses and shaped, conforming to each site shape and condition. Although the kitchen is situated in the east wing of the property, it is positioned facing towards the south in order to make the most of the natural light. The face of the living space is slightly inclined toward the north, so as to avoid seeing other neighbouring properties, increasing the level of privacy. As a result, gradually overlapping each other, the four separate masses were formed into one shape.

In the interior of the building, the walls are set in diverse angles on ten different floor levels and various ceiling heights exist throughout. On the finishes of the floors, various types of wood were chosen to match the intended mood in each area. Outside, thin trees are arranged in the centre of a concrete floor where it meets the natural relief so as to create an illusion of a path between rice paddies.

Sian Disson

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Editorial

More projects by this architect

ContainerVille

AND Film Festival

We Are The City

Al Maktoum International Airport

Guggenheim Cruise Ship

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site