WAN Awards

SATURDAY 29 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Residential Building in Lehrte, Lehrte, Germany 
Thursday 30 Aug 2007
 
Lehrte's multiple layers 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Nieberg Architect complete the residential building in Lehrte 

The new apartment is put over the existing garages of a residential building from the 60's as an independent element. The notion of adding is strengthened by the cantilevered box on both sides. The massiveness of the dark grey concrete elements is in tension with the glass. The lamellas serve both the proportion of the fa├žades and the reduction of undesired views. One of the existing garages was reused as the new entrance. The ascent into the living area is accented by a separate rough staircase. The new cube is separated as an additive element by glass joints from other parts of the building. The interiors are shaped by the interaction of simple materials and light effects.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Nieberg Architect
www.nieberg-architect.de

More projects by this architect

Wilhelm Busch Senior High School

Villa

Residential Building in Harsum

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site