WAD 2014

FRIDAY 1 AUGUST 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Spa Tschuggen Berg Oase, Arosa, Switzerland 
Wednesday 22 Aug 2007
 
Wellness centre 
 
Photography: Enrico Cano & Pino Musi 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Mario Botta Architetto complete the Spa Tschuggen Berg Oase in Switzerland 

The different areas of "Berg Oase" are characterized by their interrelation and by their privileged relationship with the environment through technological trees that guarantee natural lighting and an extraordinary sight towards the landscape as well as becoming signals of the internal life at night through the artificial lighting that gives to the whole resort a magic atmosphere. The interior space is divided into four floors. The ground floor (1856.51 a.s.l.) houses most of the fitness facilities, part of the technical area and the wardrobe for external users who have direct access to this floor. The first floor (1859.81 a.s.l.) accommodates the technical areas and the treatment spaces: HLZ station, swimming pool technical area, cabins for body treatment and beauty cabins, solarium, hairdresser, shop, toilette, depots. On the second floor (1859.11 a.s.l) are located the connection glass bridge between the Tschuggen Hotel and the wellness centre, the reception, the staff spaces, the wardrobes for the users, the toilettes, and the “sauna world” with relax area. The third floor (1866.11 a.s.l.) houses the “water world” with swimming pool to swim and relax, the toilettes, the relax area, depots. The external spaces (sauna, solarium, swimming pool) are reachable directly from the swimming pools and set on a attractive terracing, dipped into nature. The new structure is accessible through a glass walkway ("promenade architecturale"), from the existing hotel as well as (for the external visitors) from the entrance level to the hotel. The new building, beyond the “unbuilt space" of the "leaves", resolves the relationship with the existing hotel and the ground through a great wall in natural stone. The external public space is therefore redesigned in order to create a cosy atmosphere and to solve the car parks problem thus discreetly integrated in the plan.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Mario Botta Architetto
www.botta.ch

More projects by this architect

Church Santo Volto

 
Vola
ECOWAN