WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

House Schug, Mattsee, Austria

Monday 11 Jan 2010
 

Keeping it rural...

 
Kleboth.Lindinger ZT-GmbH 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

Kleboth Lindinger completes new home in Austrian village 

The site with its distinct longitudinal form completes the building development of the village and marks a direct change to the bordering nature reserve, without doing that the usual way by setting up a fence. Under the pitched roof required by the authorities, all functions are strung together; storage, carport, wardrobe, sauna, hall and the actual house itself. Prefabricated walls of exposed concrete hold up the roof, the wooden house was constructed underneath it.

The two storey house is compact and offers the usual functions of a single family home. Suspensible windows allow the owners to cook inside and outside on the terrace. Depending on the weather life takes place indoors, in the hall, on the patio or in the garden. A wet room and installations room are situated in the northern part of the building, a massive nucleus. Solar panels are installed there and geothermal energy used for heating.

The hall is a hybrid, roofed over and vitrified but not heated. It has no distinct function yet is multifunctional; to peg out washing, for parties on rainy days, for repairing the motorcycle, for playing in the sand box, as relaxation room for the sauna. A room always a bit ‘untidy’ but drawn from life.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Kleboth.Lindinger ZT-GmbH
www.kleboth-lindinger.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site