THONET

SATURDAY 25 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Villa Amanzi, Phuket, Thailand 
Wednesday 30 Dec 2009
 
House on the rocks 
 
© Original Vision Ltd 2009 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 3

Add comments | More comments

25/06/11 Lorayne, Geneva
Breathtaking house! I would gladly work there as a domestic staff if only to experience living in such a dream house. My ultimate dream house!
04/11/10 NashvilleNancy, Nashville, TN, USA
Gorgeous! Josh, why so pessimistic on such a crazy gorgeous home!~ I would literally give one of my arms, easily to won a villa like this.
It's astounding!
13/09/10 Josh, Kampala
Its really good. I love it.
But...Is Thailand not on the 'pacific ring' of fire??.....the imagination of rolling down to the sea is not so cool !!
 

Award Entry

Villa Amanzi grows out of the rocks overlooking the Andaman sea in Phuket 

Nestled in a cascading, west-facing ravine with a dramatic slab of rock defining the northern edge and a stunning outlook over the azure blue of the Andaman Sea to the south, Original Vision's commission; to do this demanding but ultimately spectacular site justice, was both daunting and exciting.

The defining elements are the rock and the view. They dominate at every juncture. They resonate on first approach, through the migration from public to private space, in the living and in the family areas, in the gardens, in the bedrooms; and they continue to command respect down the tropical jungle steps that arrive at a secluded rock platform, flanked by the same seam that welcomed you 60m above. Constant reference to these elements instills a feeling of solidity that contrasts with the openness of the house, reinforcing the dynamism and vibrancy that pays homage to the magic of the location.

The home grows out from the rock; the bedroom element rests between it and the wing that strikes the perpendicular, rising vertically from the slope. This composition defines the open living and dining space that is simply a transition between two garden areas. It is intimate but open and the uninterrupted clear span creates a bridge under which the conventions defining indoor space disappear.

Cantilevered over a massage sala, the swimming pool completes the composition. It is the focal point that draws the eye to the view and instills a calmness that provides balance with the energy of the architecture.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Original Vision Limited
www.original-vision.com

More projects by this architect

Beach Front Sava

Alanna Yamu

Sava

Casa Bosques

Villa Amanzi

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site