THONET

THURSDAY 23 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Vantage Quay, Manchester, United Kingdom 
Wednesday 28 Sep 2005
 
Regeneration of the Piccadilly Basin Manchester 
 
Conran + Partners 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

 

Situated on the Rochdale canal, Vantage Quay comprises of 117 studio, one and two bedroom apartments, basement car parking and a residents’ garden. The building is a brick volume wrapped on its two waterfront elevations by a lightweight timber screen. The panels provide privacy and acts as a balustrade to the full height opening glazing behind. The two zinc-clad upper levels are cut back to provide terraces to the apartments with horizontal screens providing privacy to the fifth floor terraces. The two residential entrances on Brewer Street are set back from the pavement with zinc cladding and horizontal strip windows at each storey height. A window at knee height gives views down to the street and another at head height gives views of the sky. “Being the first new-build project on the master plan site, Vantage Quay is the catalyst for the regeneration of the Piccadilly Basin area of Manchester. Surrounded by listed buildings and structures from the Victorian textile manufacturing era, the canal side location is perfect for a residential development of this kind.”

Key Facts

Status Completed
Value 18.5(m€)
Add your name to this project
Conran & Partners
www.conranandpartners.com

More projects by this architect

Green Man Lane Estate Regeneration

The Light

Futako Tamagawa

Green Man Lane

Bevendean Atalanta Site

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site