THONET

SATURDAY 25 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Residence for Mr. and Mrs. Rajeev, Bangalore, India 
Monday 30 Nov 2009
 
Bangalore living 
 
Locus 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

11/12/09 Jagan, Mumbai
looks elegant and contemprory
 

Award Entry

Locus create a contemporary style with a rustic feel and lightness for a private residence 

Stringing the individual spaces in the first floor is a sky lit winding corridor exposing the entire sky and overlooking the courtyard while a flexible layout gives access to a home office and a den in the basement.

Sandwiched with nature, the entire house is penetrated with an internal sheltered courtyard in the middle of the house and an expansive landscape in the north and the east encouraging a dialogue with the exterior at all times. Individual spaces permit passive cooling across the interiors in the summer with the South west winds, reducing heat gain while letting in light at the same time assisted greatly by the interconnected volumes.

Intertwined with the interior is the rustic feel in the courtyard and the exterior, brought in part by the roughness of yellow sandstone and grey granite furthered by a contrasting smooth white envelope. Dissociating the walls and the ceiling in the public spaces is a glass membrane giving ethereal views of the sky while effortlessly giving the suspense of a floating ceiling.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
LOCUS
www.locusarchitects.com

More projects by this architect

Locus Architects

Latest Jobs in Bangalore

Senior Conceptual Designer - Bangalore India

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site