WAN Awards

MONDAY 22 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Bendigo Bank, Bendigo, Australia

Thursday 29 Oct 2009
 

BVN remember their sunscreen

 
Photography by John Gollings 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

BVN Architecture design a headquarters which protects over 1,000 staff members from the harsh Australian sun 

Public interaction is encouraged in the Bendigo based headquarters with retail facilities at ground level and extensive public spaces, including a new public square. There are many environmentally sustainable initiatives in the building design. The building’s exterior has been designed to respond to the individual orientation of each façade.

The major façade to the west is adorned with coloured perforated aluminium sunscreens. The sunscreens reduce the harsh western sun and provide a visually stimulating reading of the building. A saw tooth roof slops to the north and maximises the internal daylight while providing a dynamic form to the buildings skyline. An extension to the commission was undertaken to incorporate artistic elements into the urban landscape surrounding the building.

The building has been designed as a low rise campus, creating large floor plates connected by atriums that flood the interior work environment in natural light

Key Facts

Status Complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
BVN Architecture
www.bvn.com.au

More projects by this architect

Ravenswood School for Girls

Stockland Head Office

Challenger Workplace

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site