WAD 2014

WEDNESDAY 17 SEPTEMBER 2014

SEARCH   
 
 
World Architecture Day 2014
 
World Architecture Day 2014
Previous Next
 
Facebook headquarters, Palo Alto, California, United States 
Friday 11 Sep 2009
 
Welcome home Facebook 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

15/09/09 Bente Hansen, Bergen
Hello. Congratulation with new big house!!
But... I have a big problem. I lost my son in December 2008, and I want to delate his profil here on Facebook.
It is no good to see it here everu day... and I think, if I delate his profil from my friends, i will get question to be his friend agani.... or send request to him. :-(

Can you please help me?? I very mush hope so!!!! THANK YOU!!

His name is: BERTN-OVE WÅGENES, lived in Askøy, in NORWAY

Your cinserly

Bente Hansen
Click for more ...
 

Editorial

Sofas, TV's, big wide windows, exposed brick walls and rugs - but it's an office?.. 

In the spirit of the community life embodied by Facebook, their new headquarters building in Palo Alto, California offers its free-spirited, creative staff a home from home, literally.

Designed by San Francisco architects Studio O + A the Facebook Headquarters is designed to foster interaction and ideas ping-pong with the provision and variety of flexible, comfortable environments. The design relates to Facebook's flat structure which values the opinion of each member at the same merit.

The new headquarters collates 700 staff formerly spread across California within the 150,000 sq ft structure, where skateboarding down the halls and writing on the walls is positively encouraged, creating a buzzy atmosphere and camaraderie to be envious of. The design enables this with its raw aesthetic: floors are smooth, vents loom overhead and walls are left unfinished.

Just like in Facebook online, the space is divided into 'groups' or communities, each distinct from one another and developed with the help of staff from each previous office, comfortable lounges are created as a collaborative meeting space where everyone can intermingle.

Good for staff and good for the environment, the building was constructed in accordance with the 2008 Green Building Ordinance making extensive use of existing architectural features from the laboratory building which previously occupied the site. Millwork was recycled from the original lab, and industrial components were adapted for post-industrial re-use.

Key Facts

Status Complete
Value 0(m€)
Studio O+A
www.o-plus-a.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site