WAN Awards

MONDAY 24 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
2-INNS, La Jolla, United States 
Wednesday 11 Jul 2007
 
The Convertible House 
 
Sebastian Mariscal Studio/Photographer Hisao Suzuki 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

21/09/08 Juha, Salo
Exellent design!, lot of space, beautiful 2nd floor which seems to extend into backyard creating an effect of being in a supersized room.

"playroom" on 1st floor could be used as a tv-room or as a gym or even for a working area because there is allready an office next to it. Very multifunctional design, needs very little of space because of its three-floor design, would love to live on this!
Click for more ...
 

A premier living/entertaining space that transforms into an open exterior platform with boundless views 

Capturing the beautiful weather of Southern California and the unobstructed ocean views of La Jolla, 2inns explore the spatial qualities of a continuous interior-exterior space in the private realms of two identical adjacent houses. Though the private and public domain is clearly defined, the distinct presence of the two volumes is meant to encourage a sentient response to the natural and built environment of the neighborhood. Stepped back from the street, the houses carve into the existing topography. The exposed C.I.P. concrete sub-level forms the Base that extends from the front lawn to the hill in the back, opening a dramatic ‘light well’ in the work/play area. Elevated from the street, the Main level is enclosed by twentyfive full height glass panels, which slide away on an automated track, creating a continuous open plane that connects the back garden to the ocean views. This feature transforms the kitchen, living and dining areas into a complete exterior space while maintaining privacy from the street. A suspended Ipe wood clad top level performs as the Canopy. This wood ‘jewel box’ houses the sleeping quarters and frames the water views while providing shade to the space below. The strong relationship to the terrain and the views from the site allow 2inns to remain anchored while projecting outward. Formally, the spatial arrangement is defined by the materiality of each volume and the use of negative space. The public realm transforms into a void that slices the buildings horizontally, further accentuating the concrete and wood-clad masses of the remaining spaces.

Key Facts

Status Onsite
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Sebastian Mariscal Studio
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site