THONET

WEDNESDAY 22 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Visitor Centre - Roman Theatre of Malaga, Malaga, Spain 
Monday 29 Jun 2009
 
Step into the arena 
 
TEJEDOR+ARCHITECTS 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

New visitor centre at Roman Theatre of Malaga 

The Roman Theatre of Malaga is a monument placed in the hillside of the Alcazaba fortress. The Visitors' Centre is designed like the first step to incorporate definitely the Roman Theatre into the new public space generated next to the Picasso Museum. Antiquity and modernity, past and future, are summarized symbolically in this site.

While the archaeological research continues the Andalucian Cultural Administration has decided to present the monument in a small building of 172 m2 that solves two fundamental needs; to explain the archaeological remains to a non specializing public and to provide a support place for archaeologists.

The exempt, light and abstract piece, is formed like access door to the site. The basic materials are two: panels finished in wood and serigraphic glass with the Lex Flavia Malacitana. The Latin text, out of its original support in bronze, turns into a texture, into an enigmatic background that blurs the presence of the box. At the same time, the glass front aspires to call the visitor to know better an extraordinary emergent heritage.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Tejedor +Architects
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site