THONET

SUNDAY 26 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Front Back House, Paris, France 
Tuesday 09 Jun 2009
 
De-compartmentalise 
 
Julien Attard All rights Reserved 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Editorial

Parisian house refreshed for open living 

Parisian living is all about utilising the little space you have available to the best means possible. Faced with this challenge in an apartment of six rooms squeezed into 60 sq m, h2o architectes were given a singular brief from a young Parisian advertising executive also avid collector of comic strips. He wished to live in a fresh environment, both serene and sparkling despite the fact that his existing space was dilapidated, its geometry confusing, compartmentalised and contorted.

h2o met the challenge by decompartmentalising and opening up the apartment from the entry point, once a 5 sq m hall with 7 doors. The new design offers a continuous wide open space which expands, becomes more complex or dense depending on orientations and uses. These variances are defined by the variable geometries and the usable thickness of the casework and walls. A study on sculpting these depths allowed to create a variety of cavities, niches and alcoves. The sculpted shapes vary in size and colours to adapt to multiple functions in different locations. They can harbour either the vast collection of comic strips or a bar, a bathroom, a closet, and so on.

Key Facts

Status Complete
Value 0(m€)
Add your name to this project
h2o architectes
www.h2oarchitectes.com

More projects by this architect

Epée de Bois-Nursery

La Cabotte

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site