WAN Awards

FRIDAY 28 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
B-House, Cuneo, Italy 
Tuesday 19 May 2009
 
Italian white house on the hillside 
 
Damilano Studio Architects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 2

Add comments | More comments

30/11/09 angela, chania
Can I have sections of this buliding??
16/06/09 Piero, Firenze
mon oncle
 

Damilano builds home to enjoy the landscape of the Piedmont 

An open front characterises B-HOUSE, a refuge without secret where inhabitants are offered views of the landscape from the mountains of Piedmont.

The house extends horizontally with a succession of spaces terminating in the kitchen, its windows acting as binoculars focused on the country.

In the opposite direction, the house spreads to the north with the body of the rooms, and maintains intimacy where the pool lies: a large body of water, reflections and light.

The plan is an immaculate inhabited area, corrupted by the materiality of a stone wall and traces of colour in some furniture.

The night reveals the depth of volume. Cuts in the facade leak bright highlights into the darkness.

Key Facts

Status Onsite
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Damilano Studio Architects
www.damilanostudio.com

More projects by this architect

Horizontal Space

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site