WAN Awards

WEDNESDAY 26 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Horizontal Space, Cuneo, Italy 
Monday 11 May 2009
 
Living lengthways 
 
Damilano Studio Architects 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Simple forms put into practise 

Horizontal Space is volume of constant height, moving horizontally emptying or filling according to the function.

Born to be divided into two units, the house is characterized by a large central hall, with breaks in the structure projected towards the outside. Wide steps leading to the entrance introduce a longitudinal consecutive space.

The living room, passing from one part of the house, opens with large windows to the garden and into the country. The teak floors warm the environment and a stone wall covered with white sheets creates a staggered, almost sculptural material. In the master bedroom a stone fossil divides the room and generates a large shower with a satin-like floor. A translucent sliding island creates the bathroom.

The villa also has two further bedrooms with ensuites, a laundry and a bathroom for the living area. The rear, much more austere, has a balcony and the basement is used as a gym and garage.

Key Facts

Status Onsite
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Damilano Studio Architects
www.damilanostudio.com

More projects by this architect

B-House

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site