WAN Awards

THURSDAY 18 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Casa Osler, Brasília, Brazil

Wednesday 25 Mar 2009
 

Compartmentalised living

 
claudio dupas 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Osler House diplays architecture for the privileged in Brasília 

The plan of the Osler house is structured by a ground floor volume, a suspended volume and a deck with an outdoor pool. The box of concrete and wood on ground houses the main suite, a bedroom, bathroom, the utilities area and the garage. The vertical wooden brises filter the light and can open in their entirety, diluting the relationship between the internal and the external. The upper volume, propped on the ground-floor volume, on one side, and on pilotis on the other; accommodates the living room, the kitchen (furnished with low-height furniture) and a small office. This upper box creates a shady area and over the ground-floor prism, an extension of the living room, is the solarium.

An outdoor staircase connects the deck alongside the pool to the upper solarium. An indoor staircase forms the daily circulation of the house. Near the main circulation, in the foyer of the house, an Athos Bulcão panel was especially designed and it is, possibly, his last project. The tiles that are in most famous classic buildings in Brasília build the space here as well; a work of art designed for the house, designed with the architecture, that the artist could not see completed.

The brises, the pilotis, and the plan with two perpendicular volumes are, in this house, a commentary of the modern architecture of Brasília; the panel by Athos Bulcão, a great privilege for the inhabitant and for the architects.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Marcio Kogan
www.marciokogan.com.br
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site