WAN Awards

SATURDAY 20 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Aintree Racecourse, Aintree, United Kingdom

Tuesday 05 Jun 2007
 

Unveiling at the races

 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

BDP unveil Aintree’s new grandstands at this year’s Grand National. 

Along with the Stands, the redevelopment included the parade ring, weighing room, equine areas and media suite at the famous grounds. Re-organisation of the site now places the stables, new pre-parade ring and landscaped main parade ring in a logical sequence providing safety for the horses and jockeys and the public while enhancing the sense of theatre created by the colors of horse racing events. The main vertical circulation and services to the grandstands are housed in timber clad cores which link the new grandstands with the glazed ‘saddle’ bar which provides hospitality as well as being a bridge over the main horse walk out to the racecourse. The new tensile-fabric roofed winner’s enclosure is located at the south end of the parade ring where the maximum number of spectators can view and greet the winning horses. The unveiling marks the final phase of the comprehensive redevelopment

Key Facts

Status onsite
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
BDP
www.bdp.com

More projects by this architect

UK PAVILION at Milan Expo 2015

Stratford ONE

Copperas Hill

International Business School

Suzhou Planning and Exhibition Hall / Suzhou Tourist Centre

More Projects


Jobs available with BDP

Project Coordinator

Senior Architect - Workplace

Architect - Historic Environment

Qualified Architect

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site