THONET

THURSDAY 30 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Statoil Hydro office, Oslo, Norway 
Monday 23 Feb 2009
 
Building balance 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Editorial

a-lab wins office design competition bringing pick-up-stick design to Fornebu 

After a competition between 40 different projects, a-lab, an Oslo based architects office, has been commissioned to further their design for the Statoil Hydro Oslo office.

All 40 entries were comprised of a developer and architect team competing for their design AND location. The Norwegian oil company chose the a-lab project - which resembles the popular game of pick-up-sticks - as their winner meaning the new office will be built in Fornebu, western Oslo. IT-fornebu Holding are the developers for the project.

The design was expected to match a list of criteria, the most important being that the building should be flexible, environmentally friendly and modern. The winning building answers to the company's core values: courageous, open, hands on and caring.

At 65,000 sq m the building is put together of 5 3-storey cantilevering lamellas stacked on top of each other. These lamellas form a six-storey common space with a meeting-center in the middle.

The building is scheduled for completion in Autumn 2012.

Key Facts

Status Design
Value 0(m€)
Add your name to this project
a-lab
www.a-lab.no

More projects by this architect

Statoil Oslo Offices

Skien Brygge

IT-Fornebu Portal Building

Town Hall Extension

Municipal headquarters of Ajman

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site