THONET

THURSDAY 2 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Statoil Hydro office, Oslo, Norway 
Monday 23 Feb 2009
 
Building balance 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Editorial

a-lab wins office design competition bringing pick-up-stick design to Fornebu 

After a competition between 40 different projects, a-lab, an Oslo based architects office, has been commissioned to further their design for the Statoil Hydro Oslo office.

All 40 entries were comprised of a developer and architect team competing for their design AND location. The Norwegian oil company chose the a-lab project - which resembles the popular game of pick-up-sticks - as their winner meaning the new office will be built in Fornebu, western Oslo. IT-fornebu Holding are the developers for the project.

The design was expected to match a list of criteria, the most important being that the building should be flexible, environmentally friendly and modern. The winning building answers to the company's core values: courageous, open, hands on and caring.

At 65,000 sq m the building is put together of 5 3-storey cantilevering lamellas stacked on top of each other. These lamellas form a six-storey common space with a meeting-center in the middle.

The building is scheduled for completion in Autumn 2012.

Key Facts

Status Design
Value 0(m€)
a-lab
www.a-lab.no

More projects by this architect

Statoil Oslo Offices

Skien Brygge

IT-Fornebu Portal Building

Town Hall Extension

Municipal headquarters of Ajman

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site