THONET

WEDNESDAY 1 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
The Pine School, Hobe Sound, Florida, United States 
Monday 09 Feb 2009
 
Academic village 
 
copyright: Ken Hayden Photography 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Award Entry

Scott Hughes Architects present a learning community 

Education requires an elusive dose of order and chaos, predictability and improvisation in order to succeed. The program for this school called for classrooms and labs for group learning, a library for individual and group study, and places for assembly, performance, athletics and relaxation. It is an academic village where groups emerge, are disbanded and regroup; a community for learning, growing and discovering.

The campus design is a functional and formal response to a specific educational vision and program of both active, continuous expansion and inward change. Its structure promotes education and profoundly engages the specifics of its location; a "touched" environment re-defining itself through the introduction of children and teachers. The mild climate of south Florida is particularly suited to leverage the advantages and unique characteristics of tensile structures.

The Pine School’s mast supported structures organise the fabric to hover just above the buildings façade. In this way our solution shelters the students as they travel from classroom to classroom in a non air-conditioned environment while providing protection from the intense sun and driving rains.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Scott Hughes_Architects
www.sharc.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site