WAN Awards

FRIDAY 28 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Villa Vriezenveen, Vriezenveen, Netherlands 
Monday 26 Jan 2009
 
A rural transformation 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

A dark silhouette on the horizon signifies change in rural Netherlands 

This remarkable residential property is a prime example of how the Dutch landscape is being transformed. The open landscape either side of an ancient country lane forms the backdrop to this house. Like the surrounding historic farmhouses, the house has a linear layout. The contours of the sections, which are linked one behind the other, come together to form a unified, statuesque whole. The house is lengthened by the formation of the upper floor in two separate elements that are offset towards the front and rear ends. This produces a silhouette of apparently separate sections that stands out in the surrounding area. In addition, this formation leads to the creation of the requested covered terrace at the rear and a carport at the front.

Key Facts

Status complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Zecc Architecten
www.zecc.nl
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site