WAN Awards

FRIDAY 28 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
China Life Insurance R&D Center, Peking, China 
Monday 12 Jan 2009
 
Henn win China R&D design 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

German firm celebrate Chinese victory 

Top 100 architecture firm, Henn Architekten, have won the design competition for China Life Insurance R&D Center in Peking. The winning design blends tradition and the future - the proposal for the Center on the rural outskirts of Beijing takes up the parameters of Chinese traditional buildings and translates them into highly technologically developed, forward-looking design.

The complex for China’s biggest insurance company consists of a main building, a research and laboratory building and a training centre with a connected boarding house. Similar in shape to a Chinese character, the main building is laid out on a square plan arrangement and symbolises the strength of China Life Insurance. A peaceful garden opens up at its centre, which, as the core of the whole ensemble, serves as a place of communication and contemplation. Delicately detailed interior courtyards adopt the tradition of classical Chinese residential construction and open up the main building on all floors in the corner zones.

Vertical glass lamellae in the two projecting upper storeys lend the company head office a dynamic character. The jade-coloured solar protection glass lamellae are able to track the course of the sun, without obstructing the view of the surrounding area or into the internal courtyard. Red, illuminated, glass-clad lifts can be found on each side of the reception in the foyer of the main building. The whole development, ringed with areas of open water, is planned and based on resource conserving and sustainable parameters.

Key Facts

Status Design
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Henn Architekten
www.henn.com

More projects by this architect

Wenzhou Tower

Cenke Tower

Porsche Pavilion

Max Planck Institute for Brain Research

Bundesnachrichtendienst office

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site