WAN Awards

SUNDAY 21 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Maison ChĂȘne-Bougeries, Geneva, Switzerland

Tuesday 02 Dec 2008
 

Geneva invention

 
copyright: Charles Pictet 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

23/01/09 john, schmitz
amazing
 

Charles Pictet completes new Swiss residence 

This house is located in the outskirts of Geneva, taking the scale of the neighbouring houses as it's expression is established by engaging a play of volumes, appearing as if two narrow houses were linked together by the ground floor.

A link is emphasised by a long curved glass window, gathering all the spaces of the ground floor and providing a panoramic view of the garden. The spaces located on each end of the large glass window can either be used as private bedrooms or extensions of the living room.

This flexibility allows the house to adapt itself to the needs of its inhabitants. In contrast, the two separate bedrooms on the first floor experiment with the idea of benefitting specific views stretching beyond the site limits.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Charles Pictet architecte FAS SIA
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site