THONET

THURSDAY 23 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Zen House, Weston, Massachusetts, United States 
Tuesday 02 Dec 2008
 
Mountain meditation 
 
copyright: Bob Augustine 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Massachusetts house projects Zen calm 

On a wooded hillside in Weston, Massachusetts, 3 New England "salt boxes" come together around a common living space. Light, air, & nature flow through the space between these red cedar clad "boxes." The clients wanted the house to reflect an East-West synthesis, connected to nature, built with clean contemporary lines and materials that develop a patina and weather with grace. The architect calls it Zen House.

Rock ledges rise behind the house. A path leads past a spring & Zen garden to places of meditation, while an outdoor roof deck and dining terrace complement the site's natural elements. The exterior is crafted with sustainably harvested red cedar plank. Bamboo floors & cabinerts were installed throughout. The roof & chimney and cornices are zinc. An array of solar photovoltaic panels and a green house were planned, but were not built in this phase.

Key Facts

Status completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Bob Augustine, Architect
www.bobaugustine.com/Architect/Welcome.html

More projects by this architect

Polaris House

Cambridge House

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site