THONET

FRIDAY 24 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
The topographic house, Sapporo, Japan 
Sunday 30 Nov 2008
 
Internal topography 
 
Photo: Koji Sakai 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

How does internal topography affect the living dynamic? 

This small house is built in the developing residential area of Sapporo, the north of Japan. A promenade along the small waterway is located in the south of the planned site. The site’s level rises about 1,200 mm from the promenade. Beyond the waterway, a well maintained park with a hill can be seen, and also Mt. Teine is in a view further beyond. By extending the surrounding topography and height differences into the interior, akasaka shinichiro atelier Co.,Inc. expected an “interior with organic relationship” to be created, which has various patterns of connection between outside and inside, and the distance between the family members. The differences in altitude of the floors cause the actions of the family members within to vary.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Add your name to this project
akasaka shinichiro atelier Co.,Inc.
www.akasaka-atelier.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site