WAN Awards

SATURDAY 20 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

House Twisted, Osaka, Japan

Saturday 29 Nov 2008
 

Do the twist

 
Photographs: Sergio Pirrone 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Micro / macro manipulation from Alphaville 

To avoid an existing house and to create a courtyard, the linear volume was bent twice. As a result the central volume having the north-south direction, regardless of dense surroundings, interior was abundantly provided with the natural light from the cracks that are created between roofs of different height and direction of slant.

Three openings, the fixed furniture and the kitchen booth are engraved into the twisted walls as an interface between different areas at the height of 2,000mm and are coloured in white. As a result of the overlapping of these macro and micro manipulations, the twisted volume with white folds here and there are filled with graduation of light, which give you the feeling as if you were somewhere in the urban city, beyond the arbitrariness of an architect.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
ALPHAVILLE
www.a-ville.net
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site