WAN Awards

TUESDAY 23 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

House in Matsubara, Tokyo, Japan

Friday 28 Nov 2008
 

Temporal space

 
photo by Koichi Torimura 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Tokyo house offers new scenery with every step 

The site is located in a dense residential area in the suburbs of Tokyo where exterior wall of houses and fence are constructed along their lot boundary rejecting human communication between the houses and the street.

This is an experimental project to design a house taking in the atmosphere of surrounding environment, especially the front streets, to the building site and creating a new environment by adding a house on the site. At the same time, the interior was designed under the constraints of a small building lot in the suburban environment and a small volume defined by the exterior façade.

There are four layers of different characters, such as space like an alley, space like a curved cave which can’t be seen through, a spacious room with high ceiling, and a place like deck float to view silhouettes of high-rise buildings.

By continuing and layering spaces of different characteristics in the building, one experiences physical and psychological sense of distance. The gap in experiencing different spaces with time can expand the frame of limited spaces.

Key Facts

Status completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Ken'ichi Otani Architects
www.k-otani.com/
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site