THONET

FRIDAY 24 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
House in Kohoku, Yokohama, Japan 
Friday 28 Nov 2008
 
Let the sun shine in 
 
copyright: Torafu Architects, photos: Daici Ano 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Yokohama house floods in natural light against the odds 

This site is located in a quiet residential region, reclaimed on a hill of Yokohama. With neighbouring houses lined very close together, this flag-shaped site meets a road at a verge of no more than 3 metres in width. Since the site is tilted to the north, and the neighbouring two-storey house to the south is built on higher ground, at first it seemed almost impossible to let in light from the south, although the client, a married couple who has lived in this place for a long time, wanted a small house with lots of sunlight consisting of one storey just as their child became independent from them.

The roof, which looks as if barnacled, lets in light through the glass on the top of the tube-shaped windows that are set avoiding shades and the gaze of the neighbours. On the inside of the house clearly appear the shapes of these “tubes,” and the arris of a kind of folded plate roof softly separate the whole residential space. The house being single storey, the architects were able to form the roof with freedom. And taking advantage of the freedom, we aimed to make the exterior and the interior appear as two sides of the same object.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Add your name to this project
TORAFU ARCHITECTS Inc.
www.torafu.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site