THONET

SATURDAY 1 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
House 205, Vacarisses (Barcelona), Spain 
Thursday 27 Nov 2008
 
On the rocks 
 
copyright: Starp Estudi 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

17/04/09 Cathy Calcagno, Denton TX
I love this house, it would fit my needs, the open the style... would like more pictures please....
 

House in Barcelona with low envronmental impact 

At first it appeared that the site was not suitable for the construction of a house. However, removal of the surface layer of earth exposed a wide bank of rock upon which a house could be placed without damaging the surroundings. The following objectives, shared by the developer, were met: to take advantage of the uniqueness of the location, to minimize the movement of earth, to take advantage of the existing natural layout in order to provide entry to and exit from the garden, and to conserve the features of the forest and its flora.

The only artificial changes will be the adjustment of the access road and the construction of the house, which is conceived using sustainable criteria and which will have a low environmental impact. Construction uses wooden load bearing walls with a frame system to unite the structure, surrounds and carpentry and so allow an internal design of a series of equally sized rooms of flexible use, as is called for by the logic of the construction.

Key Facts

Status built
Value 0(m€)
Add your name to this project
HARQUITECTES
www.harquitectes.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site