THONET

SUNDAY 26 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Bodner House, Innsbruck, Austria 
Thursday 27 Nov 2008
 
Botanical views 
 
copyright: Daniel Fügenschuh 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Daniel Fügenschuh completes new family home in Innsbruck 

The Bodner House is adjacent to the Botanical Garden of Innsbruck, Austria on a south-facing plateau overlooking the city of Innsbruck. Large glazing elements are cut out of the otherwise monolithically designed solitaire in the least obtrusive manner. The minimalist facades show singularly positioned windows placed flush with the rendered façade. The building has been constructed in a single layer block work, which reaches Austria’s low-energy-standard. Local conglomerate stone has been used for exterior walls in the garden as a reference to numerous buildings in the rest of the city.

The 3.25 metre high living room is level with the garden. On the first floor three rooms and a bathroom for the kids are situated around the central extra-wide corridor that is fully glazed giving views to a skyline of a mountainchain. The top level is the parents' penthouse profiting from a large roof terrace. The solid timber staircase fixed only on the side to the fairfaced concrete wall changes direction on the upper level and takes you on a path through the house.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Add your name to this project
Architect Daniel Fügenschuh
www.fuegenschuh.at
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site