WAN Awards

FRIDAY 21 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Gloucester Mews West, London, United Kingdom 
Wednesday 26 Nov 2008
 
Minimum space, maximum style 
 
copyright: Toh Shimazaki 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Toh Shimazaki show how to get the most out of your townhouse. 

The site for this new three storey mews house in central London was just 3.5m wide, yet from this incredibly tight spot the practice has crafted a unique and uplifting dwelling, tailored to fit the needs of the client, an international business person.

Despite the limits of the site, the configuration of spaces within conjures up room for two shower rooms, a kitchen, dining area, bedroom, living room, a study and an external terrace. Whilst the exterior compliments the adjoining mews cottages and tall terraced buildings to the rear, a floating oak staircase loosely defines the interior spaces, spiraling around glass floor sections that, together with two glazed apertures in the roof, allow natural light to flood throughout the building.

Key Facts

Status Complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Toh Shimazaki Architecture
www.t-sa.co.uk

More projects by this architect

OSh House

Latest Jobs in London

Director of The Architecture Foundation

Project Architect

Qualified Architects.

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site