WAN Awards

FRIDAY 19 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Reading Nest, Asserbo, Denmark

Monday 24 Nov 2008
 

Shed some light...

 
copyright: Dorte Mandrup Arkitekter 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Dorte Mandrup Arkitekter's prefabricated 'study box'. 

Measuring only 10 m2, Read-Nest is a small pre-manufactured structure that is designed to sit in the landscape like an architectural folly. Being flexible in both situation and use, the owner can place Read-Nest where he or she feels would best suit their needs, whether for study, relaxation or both.

The exterior is clad in vertically striated natural oiled wood (thuja) slats that are designed to interact well with the immediate environment. Inside, Read- Nest is fitted with a wall of shelves, as well as a bed that can be folded into the wall when more space is needed. Above the bed a skylight for watching the cherry trees and the stars - from the work table a view to the garden through the large window. The window can fold horizontally to create an outdoor cover.

One door, one window, one rooflight, one bed, one shelf, one table - everything you need. Inside the box everything is clad in waxed birch-plywood, light floods the space creating a bright contemplating oasis.

Key Facts

Status
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Dorte Mandrup Arkitekter
www.dortemandrup.dk

More projects by this architect

Wadden Sea Centre

Lookout Tower

School of Economics and Management at the University of Lund

IKEA headquarters and hotel

Community Centre Herstedlund

More Projects

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site