THONET

FRIDAY 31 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Fisher House, Sentosa Cove, Singapore 
Wednesday 12 Nov 2008
 
On the water-front 
 
copyright: Timur Designs 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Timur Designs complete new residence in Sentosa Cove. 

This house on Sentosa Cove Island differs from the rest of the water-front houses because of its tall and narrow proportion. Cutting into an existing hill slope, the house rises 5 storeys from the road level. The master bedroom is located on the highest level with the best views to the city.

The entire front of the house is made of timber balconies, which cantilever off the house like a 3-dimensional wooden screen. The internal spaces are designed to be totally porous, with the living and dining pavilions totally unenclosed.

These “interior” spaces open into a pool and deck area, which continue to step up the natural slope of the hill, creating a central valley-like oasis into which all rooms on the upper levels open.
The design of this house demonstrates true tropical living where the focus is on the relationship between the interior spaces and their surrounding.

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
Timur Designs LLP
www.timurdesigns.com.sg
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site