WAN Awards

FRIDAY 19 DECEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 

Tehama Grasshopper, San Francisco, United States

Tuesday 11 Nov 2008
 

Hop inside...

 
copyright: Fougeron Architecture 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Integration of old and new elements and competing urban forces brings this remodeled warehouse alive. 

Three stories of interlocked spaces have distinct personalities and functions: office, main living area, and penthouse. The rigidity of the original concrete structure is broken down in a subtle interplay of light, surfaces, levels, and indoor and outdoor spaces making the urban living experience as richly textured as the city itself.

The second floor is the main living space for the young owners and their children. Its focal point is a new courtyard, cut out from the existing floor plate that connects the building to the new penthouse above and to the sky.

The airy third-floor penthouse addition is the centerpiece of the design. The geometry of this sculptural object is a deliberate contrast to the orthogonal grid of the existing concrete structure.

Key Facts

Status completed
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
Fougeron Architecture
www.fougeron.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site