THONET

FRIDAY 24 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Bodil Binner, Copenhagen, Denmark 
Thursday 16 Oct 2008
 
Jewellery shop as gallery 
 
Schmidt Hammer Lassen 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

Editorial

A ‘jewel box’ opens in Copenhagen 

Leading Scandinavian practice Schmidt Hammer Lassen has designed a small retail shop in Copenhagen for the Goldsmith's Bodil Binner. The architects approach was to create a gallery-like retail space with visual links between manufacturing and exhibition space so that customers could observe the creative process behind the making of each piece.

The small interior project takes place on two floors. At the basement level is a sleek, futuristic workshop where the jewellery is crafted. Overlooking this space and floating above on the mezzanine level is the retail area showcasing the goldsmith’s latest collection. The architects have given the space a modern feel using a palette of materials that are starkly minimalist. The walls, floors and ceilings are painted white throughout the space. Simple, raw painted concrete and wood surfaces are contrasted against the smooth finish of the exhibition wall, finished in marble plaster, which runs throughout the entire shop.

Sharon McHugh
International Correspondent

Key Facts

Status Completed
Value 0(m€)
Add your name to this project
schmidt hammer lassen

More projects by this architect

5* hotel complex

Holbaek Harbour masterplan

Latest Jobs in Copenhagen

Architect with Experience in Danish Market

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site