WAN Awards

SUNDAY 23 NOVEMBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
Gas Natural’s new headquarters, Barcelona, Spain 
Wednesday 08 Oct 2008
 
Gas-tronomical 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 1

Add comments | More comments

08/10/08 kanwal, oxford
simply awesome!!
 

Gas Natural’s new headquarters connects vertically with modern projects, whilst also connecting with local low-rise builds 

The aim was to create an urban landmark in the skyline of Barcelona whilst setting a connection with the low-rise houses of the neighbourhood and to generate quality public spaces.

The constructible volume allows it to connect with the many contemporary buildings which have started to appear on the skyline of the city. Miralles Tagliabue( EMBT) also try to make the design compatible with the surrounding urban houses and park in the small scale district of la Barceloneta. It has the verticality of an office tower, whilst at the same time offering an entrance that shows the representative character of the building from a view of the interior.

The application of the various facades follows a similar criteria. A series of large windows create interest close up, while the interesting arrangement of the building protects it from the sun and noise and shows a series of abstract volumes.

Key Facts

Status complete
Value 0(m€)
Were you involved in this scheme?
EMBT
www.mirallestagliabue.com
 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site