THONET

FRIDAY 24 OCTOBER 2014

SEARCH   
 
 
WAN Mobile
 
WAN Mobile
Previous Next
 
The Orchard House, Calne, United Kingdom 
Monday 30 Jun 2008
 
Private house from studio octopi 
 
 
 
Your comments on this project

No. of Comments: 0

Add comments | More comments

Be the first to comment
 

 

To the rear of a Grade 1 listed terrace in the heart of Calne, studio octopi has designed a low slung contemporary two storey house for a disabled private client. Sited amongst a former orchard the house draws upon the rhythm of the remaining fruit trees to create a simple inward-looking house built around a courtyard with a single fig tree in the centre.

The project will source the timber frame locally and use ‘Hemcrete’ for the wall construction further reducing the carbon footprint of the build. Internally the living spaces look out north to the remaining fruit trees and south into the shaded fig tree courtyard. A small platform lift provides access to the second floor studio and study, 7m long and 2.5m wide.

Key Facts

Status
Value 0.3(m€)
Add your name to this project
studio octopi
www.octopi.co.uk

More projects by this architect

studio octopi

Park Avenue South

Park Avenue South

 
Vola
ECOWAN
 

Click here to view the NEWS IN PICTURES tablet site